21 Ocak 2013 Pazartesi

Dünyada En Çok Film Çeviren Aktris


            Hepimizin bildiği gibi Türkan Şoray Türk Sinemasının en ünlü kadın oyuncularından biridir. Bugüne Dek 222 Filme İmza Atan Türkan Şoray, 'Dünyanın En Çok Film Çeviren Kadın Oyuncusu' Rekorunun Sahibidir. Dünya Starları Catherıne Deneuve ile Sophıa Loren'in Filmlerinin Toplamı İse 171. Geçtiğimiz günlerde Engin Ayça'nın yönettiği yeni sinema filmi 'Suna' için kamera karşısına geçen Türkan Şoray, kendisine ait olan 'dünyanın en çok film yapan kadın oyuncusu' rekorunu kırma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Sanat hayatında 46 yılı geride bırakan Türkan Şoray'ın kariyerindeki 222'nci film olan 'Suna' ile yeniden doğduğunu belirterek; "Her film benim için yeni bir doğuş" demiştir.
                Türkan Şoray 1960’larla beraber adını duyurdu. Geniş kitlelerce benimsenip aranan bir oyuncu oldu. Türk sinemasının en önemli kadın oyuncuları arasında yer aldı. Toplumun birçok kesimine seslenen, değişik türlerdeki filmlerinde canlandırdığı kadın tiplemeleriyle sinemadaki ününü yaygın kılmıştır. Sürekli izlenen ve aranan bir sinema oyuncusu durumuna gelmiştir.
               O üzüldüğünde izleyici de üzülür,o mutlu olduğunda ,izleyici de mutlu olmuştur. Filmlerdeki aşk ve acı temalarını izleyiciye iyi olan oyunculuğu ve halka sıcaklığı ile güzelce aktarmıştır.  Bu efsane kadın halkın arasından gelmiştir. Konaklarda büyümemiş çok lüks bir hayatı olmamıştır. Bu sebeptendir ki halka daha yakın ve daha sıcaktı. Önce ‘Kara Kız’ olarak gönüllere yerleşti. Giderek bu yer sağlamlaştı ‘Kara Kız’ Türkan Sultana dönüştü ve yeni kentlilerin gönlünde yaşamını sürdürdü. Bunca yıl geçmesine rağmen hala adından söz ettiren ender sanatçılardan biri oldu. Filmleriyle devamlı olarak kendini yenileyen şoray,seyirciyle diyalog kuran nadir oyunculardan biri olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder